ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι έρωτες και οι διαμάχες του «Mr MIG» που προδόθηκε από την καρδιά του

SHOWBIZ
A. ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Οι έρωτες και οι διαμάχες του «Mr MIG» που προδόθηκε από την καρδιά του

Ο έρωτας του Mr Mig, που «έφυγε» νωρίς

Η Ρίτα Σουβατζόγλου είχε κλέψει την καρδιά του επιχειρηματία, που έσβησε ξαφνικά σε ηλικία 63 ετών

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος «έφυγε» τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ηλικία 63 ετών, προδομένος από την καρδιά του. Ο ιδρυτής του ομίλου MIG (Marfin Investment Group) φαίνεται ότι δεν άντεξε τη μεγάλη πίεση από τις δικαστικές διαμάχες στις οποίες είχε εμπλακεί και άφησε την τελευταία πνοή του στις 3.30 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Υγεία ήταν ήδη νεκρός.

Από τη
Γιούλη Σταρίδα

Το νοσοκομείο, το οποίο ανήκει στον όμιλο της MIG, ανήγγειλε την τραγική είδηση με μια λιτή ανακοίνωση:

«Σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στις 03.30 το πρωί απεβίωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Ανδρέας Βγενόπουλος από καρδιακή ανακοπή».

Ακολούθησε η ανακοίνωση της MIG, που ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Με βαθιά οδύνη το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Investment Group ενημερώθηκε για τον θάνατο του ιδρυτή του ομίλου Ανδρέα Βγενόπουλου, από καρδιακή ανακοπή. H κηδεία του, σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειάς του, θα πραγματοποιηθεί σε στενό κλειστό οικογενειακό κύκλο».

Ο δαιμόνιος επιχειρηματίας είχε σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και, παράλληλα με τις σπουδές του, ήταν αθλητής ξιφασκίας στον Παναθηναϊκό, του οποίου ήταν πρόεδρος ο παππούς του.

Μάλιστα κατέκτησε 45 μετάλλια και εννέα πρωταθλήματα στην ξιφασκία, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο κατετάγη 5ος στον όμιλό του.

Ο Βγενόπουλος έκανε δύο γάμους. Από τον πρώτο απέκτησε δύο αγόρια και άλλο ένα από τον δεύτερο γάμο με τη δικηγόρο Ρίτα Σουβατζόγλου, η οποία ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής του.

Σχεδόν σε όλες τις εμφανίσεις τους κρατούσαν ο ένας το χέρι του άλλου και δεν δίσταζαν να ανταλλάξουν δημόσια τρυφερά φιλιά, ακόμη και στις VIP κερκίδες του Παναθηναϊκού.

Μεγάλη αδυναμία

Οσοι γνώριζαν τον Ανδρέα Βγενόπουλο μιλούσαν για τη μεγάλη αδυναμία που είχε στη δυναμική σύζυγό του αλλά και για το love story τους, που έμοιαζε να ξεπήδησε από παραμύθι.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα γραφεία της τότε νεοσύστατης Marfin σε μια δύσκολη περίοδο για εκείνον, αφού είχε χωρίσει από την πρώτη σύζυγό του.

Ωστόσο, η όμορφη μελαχρινή δικηγόρος γρήγορα κατάφερε να κλέψει την καρδιά του. 

Η Ρίτα κατάφερε να γίνει το δεξί του χέρι και μέσα από τις ατελείωτες ώρες συνεργασίας τους γεννήθηκε ένας μεγάλος έρωτας, ο οποίος επισφραγίστηκε το 2005, όταν το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου σε ένα παρεκκλήσι με παρόντες μόνο τους κουμπάρους και τα παιδιά τους.

Εκτοτε δεν χώρισαν ποτέ. Τη μέρα δούλευαν μαζί και τα βράδια επέστρεφαν στο σπίτι τους στην Εκάλη, όπου περνούσαν όμορφες στιγμές. Λάτρευαν τα ταξίδια, ενώ αγαπημένος προορισμός τους ήταν η Μονεμβασιά.

Ο ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ, Η ΠΕΚ ΚΑΙ ΟΙ... ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, εκτός από τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του, αφιέρωσε τον περισσότερο από τον χρόνο της ζωής του στη μεγάλη αγάπη του, στον Παναθηναϊκό. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε εξάλλου με τον αθλητισμό και το άθλημα της ξιφασκίας, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο ξίφος ασκήσεων το 1972 και το 1973 και στο ξίφος μονομαχίας τα έτη 1972, 1973, 1974, 1975, 1977, 1980 και 1981, ενώ κατέκτησε περισσότερα από 45 μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς Αγώνες στο φλερέ και στο επέ. Επίσης έλαβε συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο. Εκτός γηπέδων ο δικηγόρος Ανδρέας Βγενόπουλος υπήρξε υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επί εποχής Γιώργου Βαρδινογιάννη. Στη συνέχεια και αφού ανέβηκε σε δυσθεώρητα ύψη οικονομικά, τον Ιανουάριο του 2008 προχώρησε στη δημιουργία της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης (ΠΕΚ), με σκοπό την πολυμετοχικότητα ή την εξαγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την ενίσχυση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

«Ολοι μαζί οι Παναθηναϊκοί είμαστε πιο ισχυροί από τον Αμπράμοβιτς» ήταν η ατάκα που που χρησιμοποιούσε χαρακτηριστικά εκείνη την περίοδο. Κάτω από τη σημαία της πολυμετοχικότητας (στην οποία συμμετείχαν, εκτός από τον ίδιο, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι και ο Νικόλας Πατέρας) οι «πράσινοι» κατακτούν το νταμπλ την περίοδο 2009-10. Το όλο εγχείρημα έλαβε τέλος στις 19 Δεκεμβρίου του 2010. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος τιμήθηκε για την προσφορά του στον σύλλογο με το «Χρυσό τριφύλλι».

Nα σημειωθεί ότι το Σαββατοκύριακο όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αλλά και η ποδοσφαιρική ομάδα στο ματς με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους για την απώλειά του. Οπως εξέδωσαν στις ανακοινώσεις τους ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνης, από το Σάββατο η οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι φτωχότερη χωρίς τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

____
 

Οι περιπέτειες για το δάνειο της Marfin, η έφοδος των Αρχών σπίτι του και οι «φουρτούνες» στην Κύπρο

Ξαφνικά εμφανίστηκε στην επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας και της Κύπρου και ξαφνικά έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Βγενόπουλος (φωτό). Ο επιχειρηματίας που πρωταγωνιστούσε στη δικαστική επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, κυρίως εξαιτίας της διαμάχης του με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, δεν βρίσκεται πια στη ζωή, με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να παυθούν οι ποινικές διώξεις στο πρόσωπό του.

Ωστόσο, όπως διεμήνυσε ο γενικός εισαγγελέας Κύπρου Κώστας Κληρίδης, που εξέφρασε τον σεβασμό του για τον θάνατο του επιχειρηματία, οι έρευνες και η πορεία των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκεται θα συνεχιστούν κανονικά.

Ο επιχειρηματίας είχε μπει στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης εξαιτίας της ιδιότητάς του ως επικεφαλής της πρώην Λαϊκής Τράπεζας αλλά και της Marfin Bank.

Αγρια κόντρα

Ωστόσο, στο επίκεντρο της δημοσιότητας ήρθε όταν η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη έβαλε στο αρχείο την υπόθεση για τα δάνεια της Marfin.

Αποτέλεσμα ήταν μια άγρια κόντρα με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, καταγγελίες από την πλευρά του Ανδρέα Βγενόπουλου και τελικά η ανάσυρση της υπόθεσης για περαιτέρω έρευνα.

Δύο είναι οι σημαντικές υποθέσεις που είναι ανοιχτές στο στάδιο της ανάκρισης στην Ελλάδα, ενώ και οι κυπριακές Αρχές ζητούν εξηγήσεις για το σκάνδαλο της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Η πρώτη υπόθεση αφορά δάνειο ύψους 200.000.000 ευρώ που χορήγησε η τράπεζα Marfin στην επενδυτική εταιρία IRF, χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Σε βάρος του Βγενόπουλου και 14 στελεχών της τράπεζας είχε ασκηθεί ποινική δίωξη κατά περίσταση για τα αδικήματα της απιστίας, της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG το 2011. Πρόσφατα, οι οικονομικές εισαγγελικές Αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του επιχειρηματία προχωρώντας στην κατάσχεση στοιχείων, κίνηση η οποία οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Αντίστοιχα, υπό έλεγχο για τις κατηγορίες της χειραγώγησης αγοράς, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της τήρησης ψευδών λογαριασμών την περίοδο 2011 βρίσκονται στην Κύπρο στελέχη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, πρόεδρος της οποίας ήταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Σοφία Σπίγγου

 



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Showbiz

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video