ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Comeback για τις θρυλικές φαβορίτες της πίστας!

SHOWBIZ

Comeback για τις θρυλικές φαβορίτες της πίστας!

Ο σπουδαίος Σταμάτης Κόκοτας, που εμφανίζεται στο Baraonda, μιλάει στην «Espresso» για το παλιό λαϊκό τραγούδι και αναπολεί τις στιγμές δόξας του


Μπήκε σε όλα τα σπίτια και στις καρδιές των Ελλήνων, ερμηνεύοντας με τη μοναδική λαϊκή φωνή του πολύ μεγάλα και διαχρονικά σουξέ σπουδαίων συνθετών, όπως το «Ονειρο απατηλό» του Απόστολου Καλδάρα και το «Ενα μεσημέρι» του Σταύρου Ξαρχάκου και του Νίκου Γκάτσου.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Ο θρυλικός Σταμάτης Κόκοτας -με τις σήμα κατατεθέν φαβορίτες του, για τις οποίες μας λέει πάντα ότι δεν πρόκειται να τις κόψει, ακόμη κι αν του χαρίσουν μια... τράπεζα- επέστρεψε, ύστερα από πολλά χρόνια, σε ένα μαγαζί το οποίο του θυμίζει εκείνες τις χρυσές εποχές που ο κόσμος διασκέδαζε πραγματικά με το καλό ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Μιλάμε για το Βaraonda στους Αμπελοκήπους, στο οποίο ξεκίνησε από χθες εμφανίσεις και θα τραγουδά κάθε Τετάρτη και Πέμπτη μαζί με τη Μαρία Σουλτάτου και τον σολίστα του μπουζουκιού Μανόλη Καραντίνη.


«Να περάσει καλά ο κόσμος» 

«Ολον αυτόν το καιρό που λείπω από τα μεγάλα μαγαζιά δεν είχα βρει έναν χώρο που να "παντρεύεται" με τον Κόκοτα και με τα τραγούδια του. Αναζητούσα ένα κέντρο με εξαιρετικό σέρβις και καλές τιμές, για να μπορεί ο κόσμος να έρθει και να περάσει καλά. Αυτή την ευκαιρία μού την έδωσε ο επιχειρηματίας Βλάσης Σταθοκωστόπουλος με αυτό το καταπληκτικό μαγαζί, στο οποίο βρίσκομαι σήμερα και μπορούν να διασκεδάσουν όλοι. Είναι μια πολύ όμορφη γωνιά, στην οποία ζωντανεύουμε το παλιό ελληνικό λαϊκό τραγούδι για να το ευχαριστηθούν οι παλιοί θαυμαστές του είδους αλλά και οι νεότεροι» λέει στην «Espresso» ο ερμηνευτής και τονίζει με έμφαση ότι περιμένει τη νεολαία να πάει στο κέντρο και να συγκινηθεί με τα τραγούδια που θα ακουστούν.



Τη χρυσή εποχή της νυχτερινής διασκέδασης στην Αθήνα ο Σταμάτης Κόκοτας τραγουδούσε για τον Αριστοτέλη Ωνάση, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και για πολλούς άλλους γνωστούς και μη θαμώνες, οι οποίοι στο άκουσμα των μεγάλων επιτυχιών του τον... έλουζαν με ακριβές σαμπάνιες. Ηταν τότε που ο τραγουδιστής έβγαζε πάρα πολλά χρήματα και ο Τύπος της εποχής ασχολιόταν με τα ακριβά γούστα του (καθαρόαιμα στον ιππόδρομο, αυτοκίνητα Ρολς Ρόις, αγώνες ταχύτητας). Ομως, εδώ και αρκετά χρόνια, όλα αυτά αποτελούν παρελθόν για τον ερμηνευτή, αφού, από τη μία, κατάλαβε ότι δεν τον αντιπροσώπευαν και, από την άλλη, η κρίση χτύπησε κι εκείνον. «Ολο τον κόσμο τον ακούμπησε η κρίση, ακόμη και τις τράπεζες, δεν θα ακουμπούσε εμένα;» λέει και προσθέτει ότι σήμερα δεν είναι καιροί για υπερβολές. «Καλό θα ήταν ο κόσμος να μην έχει ανάγκη από δανεικά και να ζει με όσα βγάζει. Πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να τα βγάλει πέρα με 1.000 ευρώ, αρκεί να ξέρει να ζει και με τα πολλά και με τα λίγα, όπως έμαθα κι εγώ. Πάντοτε ήμουν σπάταλος και ξόδευα χρήματα, όμως όχι για εμένα αλλά για τρίτους» επισημαίνει. Καταλαβαίνει απόλυτα τα νέα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά. Εκείνος, όμως, ούτε που να ακούει για εξωτερικό. «Δεν εγκαταλείπω την Ελλάδα. Στο πετσί μου μέσα γράφει "Ελλάδα". Είμαι η αγάπη του Βασίλη Τσιτσάνη, του Απόστολου Καλδάρα, του Μίκη Θεοδωράκη. Πώς θα εγκαταλείψω τη χώρα μου; Να πάω πού; Οι νέοι φεύγουν αναγκαστικά γιατί δεν υπάρχει μέλλον» λέει.


Ηχογραφεί το  «Αξιον εστί» 

Ο Σταμάτης αγαπάει τους νέους τραγουδιστές, αν και τους περισσότερους από αυτούς δεν τους γνωρίζει καν. «Κάνουν προσπάθειες, δεν κακίζω κανέναν. Σίγουρα θα υπάρχουν και καλές φωνές, αν και εγώ δεν τις έχω ακούσει μέχρι τώρα. Η αλήθεια είναι ότι κανένας από τους καινούργιους καλλιτέχνες δεν με έχει συγκινήσει ως τώρα, για να πω "οπ, εδώ κάτι γίνεται". Το τραγούδι θέλει πολλή μελέτη» δηλώνει. Στην ερώτηση για τη γνώμη του σχετικά με τη λατρεία μεγάλης μερίδας του κόσμου προς τον πρόωρα χαμένο Παντελή Παντελίδη απαντάει αβίαστα και με το θάρρος της γνώμης του. «Δεν τον ήξερα, αλλά, για να τον χαιρόταν όλος ο κόσμος, πάει να πει ότι ήταν κάποιος».

Αυτή την περίοδο ο Σταμάτης Κόκοτας βρίσκεται στο στούντιο και ηχογραφεί το «Αξιον εστί» του Θεοδωράκη. «Σε ενάμιση μήνα το CD θα είναι έτοιμο και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Υστερα από τις εμφανίσεις μου στο Baraonda -θα ολοκληρωθούν τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου-, θα κάνω πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ενώ ετοιμάζω και μια εμφάνιση-έκπληξη σε νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας. Θέλω να ξαναβρεθώ με τον κόσμο που με λάτρεψε από παλιά και εξακολουθεί ακόμη» καταλήγει.

 «Καμαρώνω τον Ντίμη, όπως όλους τους καλλιτέχνες της ηλικίας του»

Από τα τρία παιδιά του, τον Δημήτρη, την Ελλη και τη Μαριάννα, μόνο ένα ακολούθησε τα καλλιτεχνικά βήματα του δημοφιλούς ερμηνευτή. Ο Κόκοτας μιλάει με αγάπη για τα παιδιά του, όμως στέκεται λίγο περισσότερο στον Ντίμη (όπως είναι το υποκοριστικό του Δημήτρη): «Είμαι καλός πατέρας. Ο Ντίμης είναι ο μόνος που ακολούθησε το τραγούδι και τον καμαρώνω, όπως όλους τους τραγουδιστές της ηλικίας του. Δυστυχώς, σήμερα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και για την καλλιτεχνία. Περνάμε άσχημες εποχές, αλλά είμαι αισιόδοξος. Θα περάσει κι αυτό. Υπάρχουν μυαλά και μιλάω για πολιτικούς, οι οποίοι δεν θα το αφήσουν έτσι το πράγμα. Αλλωστε η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, έτσι δεν λένε;»




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Showbiz

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video