ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Καλόγερος» ο Ψάλτης, «Μελίνα» η Ζέτα

SHOWBIZ

«Καλόγερος» ο Ψάλτης, «Μελίνα» η Ζέτα

«Η ταινία αυτή θα ενισχύσει την εικόνα της Ελλάδας και θα προβάλει παγκοσμίως την χώρα μας που πλήττεται προσωρινά από οικονομικά προβλήματα. Και λέω προσωρινά, διότι οι μεγάλοι λαοί δεν χάνονται».

Αυτά είπε -μεταξύ άλλων- ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας πρώτη φορά τη νέα ταινία του «Νίκος Καζαντζάκης», με θέμα τη ζωή του μεγάλου Ελληνα συγγραφέα. Ο κινηματογραφιστής ανακοίνωσε και το καστ του καινούργιου φιλμ του που θα ξεκινήσει γυρίσματα τον Απρίλιο του 2016. Το σενάριο της ταινίας θα είναι βασισμένο στην αυτοβιογραφία του μεγάλου Ελληνα με τίτλο «Αναφορά στον Γκρέκο».

Τον συγγραφέα σε νεαρή ηλικία θα ενσαρκώσει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, τη σύζυγό του Ελένη Καζαντζάκη η «αιθέρια» -όπως την αποκάλεσε ο σκηνοθέτης- Μαρίνα Καλογήρου, τον Γιώργη Ζορμπά ο Θοδωρής Αθερίδης, ενώ τη Μελίνα Μερκούρη θα υποδυθεί η Ζέτα Δούκα. Την παρέα συμπληρώνει συμπληρώνει ο Στάθης Ψάλτης, ο οποίος ενσαρκώνει έναν καλόγερο. Εν καιρώ θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υπόλοιπων ηθοποιών, όπως και εκείνου που θα υποδυθεί τον κορυφαίο συγγραφέα σε μεγαλύτερη ηλικία.

Ηρωες

«Αυτή τη στιγμή που η Ελλάδα προσπαθεί να βρει τον δρόμο της κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν να κάνουν μια ταινία με θέμα της ήρωες μιας άλλης εποχής» εξήγησε ο Γιάννης Σμαραγδής τονίζοντας πως εκτός από τη σύζυγό του Ελένη, που είναι κύριος παραγωγός της ταινίας, συμμετέχουν ακόμη τρεις Ευρωπαίοι: ο Γάλλος Vincent Michaud (Films Sarl), ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Στέλιος Ζιάννης (Aktis Film Production) και ο Αυστριακός Thomas Christian Eichtiger (Tranmitter Film).

Οπως έγινε γνωστό, το ρεπεράζ έχει ήδη αρχίσει. Στη Βιέννη έχουν επιλεγεί κάποιες τοποθεσίες, ενώ σε μερικές εβδομάδες η παραγωγή θα ταξιδέψει στη Γερμανία.

Οι κινηματογραφικές στάσεις της ταινίας θα είναι η Αθήνα, η Κρήτη, η Αίγινα, η Γαλλία, η Αντίπολη, η Αυστρία, η Βιένη, το Βερολίνο, ακόμη και η Κίνα. Μέσα από την ταινία θα «ξεδιπλωθεί» ο μίτος της ζωής του λογοτέχνη.

«Ο Νίκος Καζαντζάκης ήταν ένας χείμαρρος. Εγραφε, μετέφραζε, δεν σταματούσε. Ηταν μια τεράστια φυσιογνωμία που φιλοσοφούσε όλη την ώρα. Είναι πραγματικά δώρο το να μπορείς να ασχοληθείς μαζί του» δήλωσε ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Για ένα σενάριο που τη συγκίνησε έκανε λόγο η Μαρίνα Καλογήρου, ενώ ο Θοδωρής Αθερίδης εξέφρασε τη χαρά του που θα ενσαρκώσει τον Γιώργη Ζορμπά. 

Η Ζέτα Δούκα επισήμανε πως πρόκειται για μια ταινία που «θα μας ξαναθυμίσει ανθρώπους-σύμβολα που έχουμε ξεχάσει», ενώ ο Στάθης Ψάλτης είπε πως ο δραματικός ρόλος του είναι κάτι που δεν έχει ξανακάνει μέχρι σήμερα.

Στο φιλμ θα συμμετάσχει ακόμα η νεαρή ηθοποιός Βικτώρια Κυριακή Μακρή, ενώ μία από τις χορευτικές συνθέσεις θα επιμεληθεί η Ιωάννα Αλεξάνδρα Σαΐτη.

Σε τέσσερις γλώσσες

  • Στη Βιένη τα γυρίσματα θα γίνουν σε έναν ιστορικό κινηματογράφο, ο οποίος θα ανοίξει ειδικά για τις ανάγκες της ταινίας.
  • Ρόλο στο φιλμ ενδέχεται να έχει και η Τερέζα Κουίκ (κόρη του Τέρενς Κουίκ)
  • Η ταινία θα γυριστεί στις γλώσσες που μιλούσε ο Νίκος Καζαντζάκης (γερμανικά, γαλλικά, κινεζικά), ωστόσο η βασική γλώσσα θα είναι η ελληνική.
  • Αυτό το βιογραφικό φιλμ είναι το πέμπτο κατά σειρά του Γιάννη Σμαραγδή μετά τις ταινίες «Καβάφης», «El Greco», «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι» και το ντοκιμαντέρ «Αναζητώντας τον Ιωάννη Βαρβάκη.




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Showbiz

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video