ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παπαγιαννόπουλος και Κωνσταντάρας στο μέτωπο του ’40

SHOWBIZ
Πρώτος ρόλος στη μάχη!

Παπαγιαννόπουλος και Κωνσταντάρας στο μέτωπο του ’40

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του 1940 δύο από τους πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, πόζαραν χαμογελαστοί φορώντας στρατιωτικές στολές και πατατούκες.

Από τη
Δήμητρα Δάρδα

Δεν ήταν φωτογραφίες από τα backstages γυρίσματος, αλλά από την «πρώτη γραμμή», εκεί όπου οι σπουδαίοι ηθοποιοί πολέμησαν γενναία στο αλβανικό μέτωπο.

Ο «Μαυρογιαλούρος» και ο τηλεοπτικός «μπαρμπα-Γιώργης», με ηρωισμό και παρά τις κακουχίες, το κρύο, την αϋπνία και την αγωνία, κατάφεραν και βγήκαν ζωντανοί από τις μάχες σώμα με σώμα. Μάλιστα, ο «μπον βιβέρ» του σινεμά Λάμπρος Κωνσταντάρας ήταν από τους πολλούς στρατιώτες που τραυματίστηκαν στο καθήκον και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των μετόπισθεν, μέχρι που ανάρρωσε και ζήτησε την επιστροφή του στο μέτωπο, αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική και συνοδευόταν από ένα μετάλλιο τραυματία πολέμου. Στην ιστορική φωτογραφία «ντοκουμέντο», που δημοσίευσε στα social media ο εγγονός του Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο ήρωας ηθοποιός πόζαρε μαζί με τους φαντάρους συμπολεμιστές του με σπινθηροβόλο βλέμμα και χαμόγελο ενθουσιασμού.

Μεγάλη περηφάνια

«Ηταν ήρωας. Οταν ήμουν μικρός, 7-8 χρόνων, μου διηγούνταν με μεγάλη περηφάνια τη συμμετοχή του στο αλβανικό μέτωπο. Θυμάμαι που μου έλεγε: “Βάλε το χέρι σου, πιάσε το πλευρό μου. Βλέπεις κάτι που πετάει από κάτω; Αυτό είναι από όλμο”» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του ο γιος του αξέχαστου κωμικού Δημήτρης Κωνσταντάρας.

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος κλήθηκε και αυτός να υπηρετήσει στην πρώτη γραμμή και πήρε μέρος σε μεγάλες μάχες. Πολύ αργότερα, όταν ο πόλεμος ήταν μια μακρινή ανάμνηση από το παρελθόν μαζί με την εξαθλίωση και τις κακουχίες, ο ηθοποιός είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή του: «Δεν ξεχνιούνται όσα χρόνια και αν περάσουν. Πώς να σβήσει από τη μνήμη μου η εξόρμησις στο ύψωμα του Αγίου Αθανασίου στη Χειμάρρα; Ανεβήκαμε με χέρια και πόδια, πολεμώντας με πέτρες. Είχα, θυμάμαι, πέντε φυσίγγια επί 20 ώρες. Εκεί όπου είχαμε σκαρφαλώσει, δεν μπορούσαν να μας φτάσουν τα μεταγωγικά. Κι εμείς πολεμούσαμε με πέτρες». Ο Παπαγιαννόπουλος, μετά τη συνθηκολόγηση, επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Διακοφτό, με το μόνο διαθέσιμο μέσο: τα πόδια του.

Σε αυτή την παρέα των καλλιτεχνών και των διανοούμενων πολεμιστών, όπως αναφέρει ο Γιώργος Θεοτοκάς στο ημερολόγιό του, ήταν και ο Ντίνος Ηλιόπουλος στη θέση του ασυρματιστή πυροβολικού, όπως και ο Οδυσσέας Ελύτης, ο οποίος αρρώστησε σοβαρά από τύφο.Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Showbiz

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video