ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Αυλαία» για τη Σοφία Ρούμπου

SHOWBIZ

«Αυλαία» για τη Σοφία Ρούμπου

Εφυγε από τη ζωή η Σοφία Ρούμπου τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Η χαμηλών τόνων γοητευτική ηθοποιός με το δωρικό, αριστοκρατικό παρουσιαστικό πέθανε στις 3 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Μέχρι το τέλος είχε στο πλευρό της τον σύζυγό της, τον παραγωγό ταινιών και οπερατέρ Νίκο Καβουκίδη, αλλά και την κόρη της, την επίσης ηθοποιό Μαρία Καβουκίδου.

Η κλασικής ομορφιάς Σοφία Ρούμπου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και χορό στη σχολή της Σόνια Μοριάνοβα. Πρωτοεμφανίστηκε το 1965, μαθήτρια ακόμα της δραματικής, με την Ελληνική Σκηνή της Αννας Συνοδινού στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Το θέατρο αποτελούσε μεγάλο κομμάτι της καριέρας της, παρά το γεγονός ότι αγαπήθηκε κυρίως μέσα από τον κινηματογράφο.

Θεατρικά συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες. Πρωταγωνίστησε στον «Βροχοποιό» με τον Φαίδωνα Γεωργίτση, συμμετείχε στον θίασο των Βουτσά - Ρίζου - Βογιατζή, στο έργο των Γιαλαμά - Πρετεντέρη «Πετάει πετάει», αλλά και σε εκείνον των Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ στα έργα «Αυτό που ξέρει κάθε γυναίκα» και «Ναταλί». Δούλεψε επίσης δίπλα στην Αντιγόνη Βαλάκου («Η Κοιμωμένη και ο Χαλεπάς») και στους Βασίλη Διαμαντόπουλο και Γιώργο Μιχαλακόπουλο («Ω, τι κόσμος, μπαμπά»). Αν και πλήρως ενεργή, αποφάσισε να αποσυρθεί λίγο για να ασχοληθεί με την οικογένειά της, ενώ από το 1978 και έπειτα ανέβηκε πάλι στο αγαπημένο της σανίδι, δουλεύοντας με τον Κώστα Καρρά («Θυμήσου τον Σεπτέμβρη») και τους Τζένη Καρέζη και Κώστα Καζάκο («Οι θεατρίνοι», «Η αγριόγατα»).

Βραβείο

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1969, στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Γυμνοί στον δρόμο», ενώ την ίδια χρονιά πήρε το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, καθώς και εκείνο της Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών για την ερμηνεία της στην ταινία του Πέτρου Λύκα «Το κορίτσι του “17”». Πρωταγωνίστησε ακόμα στις ταινίες «Το στραβόξυλο» και «Πανικός». «Αγάπησα μια άγνωστη» «Ενα αστείο κορίτσι», «Η Μεσόγειος φλέγεται», «Το αγκίστρι», «Παραγγελιά», «Ηλεκτρικός άγγελος». Ωστόσο, διέκοψε πρόωρα τη σταδιοδρομία της.

Στην τηλεόραση έπαιξε σε θρυλικές σειρές, όπως «Θωμάς επί… Κολωνώ», «Οι Πανθέοι», «Οι πρωταγωνιστές» (1981) δίπλα στον αξέχαστο Ανδρέα Μπάρκουλη, «Οι συνυπάρχοντες» (1985) του Πάνου Κοκκινόπουλου. Ακόμα, ήταν αφηγήτρια στη σειρά ντοκιμαντέρ «Το Χρονικό της Εθνικής Αντίστασης». Είχε συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές του «Θεάτρου της Δευτέρας».

Η κηδεία της, η οποία θα είναι πολιτική, θα γίνει σήμερα, στη 1, από το Α' Νεκροταφείο, ενώ αντί για στεφάνια η οικογένεια ζητεί να δοθούν τα χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Showbiz

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video